Ladislav Jakl kandiduje na prezidenta
Publikováno 14.06.2012 v kategorii: Jakl President!

Praha (Pressweb) – Z pátku na sobotu o půlnoci skončí prezidentské primárky, ve kterých členové Strany svobodných občanů hlasují o nominaci Ladislava Jakla na prezidenta. Ladislav Jakl, tajemník současného prezidenta, je jediným kandidátem Svobodných a podle Petra Macha, předsedy strany, má podporu vedení.

Svobodní mají přes tisíc členů a registrovaných příznivců, kteří mohou hlasovat o tom, zda Jakla podpoří. Výsledky primárek budou oficiálně oznámeny v neděli na Republikovém sněmu, na kterém vystoupí Ladislav Jakl, a také zahraniční hosté Richard Sulík, poslanec Národní rady a předseda strany Sloboda a Solidarita a Ludwik Dorn, poslanec polského Sejmu z polské strany Solidární Polsko.

Ladislav Jakl je ředitelem politického odboru prezidentské kanceláře a od roku 1997 je poradcem Václava Klause. Jako příznivec Strany svobodných občanů jejich nabídku kandidatury přijal a stal se tak jediným kandidátem. „Jestliže Ladislav Jakl v primárkách uspěje, zahájíme sběr potřebných 50 tisíc podpisů, aby mohl být jedním z kandidátů v blížící se prezidentské volbě.“ uvedl Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů.

Svobodní se profilují jako pravicová euroskeptická strana a tvrdí, že pokud se nepodaří prosadit zásadní změny současné EU, měla by podle nich ČR unii opustit. „Chceme mít kandidáta, který skrze jmenování bankovní rady ČNB zajistí pokračování zdravé měnové politiky, nedopustí další přesouvání pravomocí a peněz na Evropskou unii a bude sněmovně vracet zákony omezující svobodu člověka,“ vysvětlil Mach, proč si vedení strany jako prezidentského kandidáta vybrala Jakla.

Zdroj

Webdesign: Kabris|NET